ÇORUM / MERKEZ - Çorum Spor Lisesi

Çorum Spor Lisesi

Bayat Mh. Bayat Cd. No 9
Vizyon
Bedenen, ruhen ve fikren sağlıklı; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; Milli, manevi değerlere sahip; Kendine güvenen; Sporu hayatının vazgeçilmez bir parçası haline getirmiş; Türk sporcusuna yakışır biçimde, ulusal ve uluslararası tüm etkinliklerde en iyi şekilde temsil edecek; Türk toplumunun geleceğinin güvencesi olacak bireylerin yetişmelerini sağlamaktır.
Misyon
Atatürk’ün “Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister.” sözünü ilke edinmiş, geçmişine bağlı, geleceği için yapıcı ve faydalı tüm gelişmelere, yeniliklere açık; spor disiplini ve centilmenliğini benimseyerek her türlü sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaya, katıldığı etkinliklerde başarılı olmaya hevesli, kararlı, azimli; geleceğe örnek olacak, sağlıklı sporcular yetiştirmektir.
Başarılar
Öğretim Şekli :Tam Gün Öğretim
Ulaşım
Her saat başını çeyrek geçe Saat Kulesi otobüs durağından kalkan araçlarla ulaşım sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz servisler ile okulumuza gelebilmektedir.
Bayat Mah. Bayat Cad. No:9 Merkez/ÇORUM
Çorum Merkeze 5 km. uzaklıktadır.
Okulumuz her yıl 60 Öğrenci almaktadır
Öğrenci alımı yetenek sınavı ile olmaktadır.
OKULUMUZUN ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME ORANI %60
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Masa Tenisi Takımı 2022 yılında Türkiye şampiyonu olmuştur.Güreş Takımımız Türkiye 3.sü olmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz eTweening projelerinde Ulusal ve Avrupa kalite etiketi alarak 2020 ve 2021 yıllarında e Tweening okulu olmuştur.